Reklama
  • Piątek, 10 kwietnia 2015 (11:00)

    Tort mandarynkowy

Składniki na 16 porcji• 6 jajek • 6 łyżek cukru • 8 łyżek mąki pszennej • łyżka mąki ziemniaczanej • płaska łyżeczka proszku do pieczenia • bita śmietana • 1 kg mandarynek • kilka pomarańczy

1. Białka ubij. Dodaj żółtka, cukier, obie mąki, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej ciasto do formy, piecz ok. 40 minut w temp. 180° C. Ostudź ciasto, przekrój na trzy krążki.

Reklama

2. Każdy krążek posmaruj bitą śmietaną, na jednym z krążków spodnich ułóż cząstki mandarynek. Złóż krążki. Wierzch tortu udekoruj mandarynkami, orzechami i plastrami pomarańczy.

Czas: około 60 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: 4 jajka, 160 g drobnego cukru, 60 g mąki tortowej, 40 g mąki kukurydzianej, masło oraz mąka krupczatka do formy. Krem: duży pojemnik lodów truskawkowych (ok. 1000 ml), duży... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.