Reklama
  • Piątek, 10 kwietnia 2015 (11:00)

    Tort mandarynkowy

Składniki na 16 porcji• 6 jajek • 6 łyżek cukru • 8 łyżek mąki pszennej • łyżka mąki ziemniaczanej • płaska łyżeczka proszku do pieczenia • bita śmietana • 1 kg mandarynek • kilka pomarańczy

1. Białka ubij. Dodaj żółtka, cukier, obie mąki, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej ciasto do formy, piecz ok. 40 minut w temp. 180° C. Ostudź ciasto, przekrój na trzy krążki.

Reklama

2. Każdy krążek posmaruj bitą śmietaną, na jednym z krążków spodnich ułóż cząstki mandarynek. Złóż krążki. Wierzch tortu udekoruj mandarynkami, orzechami i plastrami pomarańczy.

Czas: około 60 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Chciałabyś przygotować torcik z truskawkami, ale nie masz czasu, żeby czekać, aż stężeje galaretka czy żelatyna? Mamy pomysły idealne na taką chwilę! Bezowy. 250 ml śmietany kremówki 36 proc.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.