Reklama
  • Piątek, 10 kwietnia 2015 (11:00)

    Tort mandarynkowy

Składniki na 16 porcji• 6 jajek • 6 łyżek cukru • 8 łyżek mąki pszennej • łyżka mąki ziemniaczanej • płaska łyżeczka proszku do pieczenia • bita śmietana • 1 kg mandarynek • kilka pomarańczy

1. Białka ubij. Dodaj żółtka, cukier, obie mąki, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej ciasto do formy, piecz ok. 40 minut w temp. 180° C. Ostudź ciasto, przekrój na trzy krążki.

Reklama

2. Każdy krążek posmaruj bitą śmietaną, na jednym z krążków spodnich ułóż cząstki mandarynek. Złóż krążki. Wierzch tortu udekoruj mandarynkami, orzechami i plastrami pomarańczy.

Czas: około 60 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • SKŁADNIKI NA 10 PORCJI: Blaty: 1 puszka białej fasoli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 10 dag śmietany 18 proc., 2 łyżki kakao, 10 dag cukru pudru. Krem: 3/5 kostki do pieczenia (15... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.