Reklama
  • Środa, 23 listopada 2016 (15:05)

    Składniki na 8-10 porcji. Na biszkopt: 8 jajek, 20 dag cukru, 18 dag mąki pszennej,15 dag drobno mielonych orzechów włoskich, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, skórka otarta z 1/2 cytryny. Na krem: 2 op. budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 7 łyżek cukru, 25 dag miękkiego masła, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej. Do dekoracji: 20 dag śmietany kremówki, 1 op. cukru waniliowego, 5–7 dag płatków migdałowych, 1 op. gotowego lukru, trochę polewy czekoladowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 23 listopada 2016 (15:05)

    Składniki na 12 porcji: 2/3 tabliczki gorzkiej czekolady, 3 jajka, 15 dag cukru, 12 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżeczek żelatyny, 4 łyżki soku cytrynowego, 100 ml szampana (ew. białego wina musującego), 40 dag śmietany kremówki, 2 torebki cukru waniliowego, 20 dag posiekanych migdałów. Do dekoracji: polewa czekoladowa, marcepanowe i czekoladowe ozdoby cukiernicze, owoce z kompotu, grube kryształki cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 17 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 8 porcji. Orzechy w karmelu: 50 g zwykłego cukru, 100 g orzechów włoskich. Ciasto: 5 jajek, 110 g cukru, 40 ml oleju roślinnego, 120 g mąki pszennej, 70 g mielonych orzechów włoskich. Krem: 380 ml mleka, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, 60 g budyniu waniliowego w proszku, 80 g cukru, 300 g masła, kakao w proszku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 16 listopada 2016 (11:05)

    Składniki na 10 porcji: 150 g herbatników, 75 g masła, 100 g musli, 50 g płatków kukurydzianych, 50 g + 4 łyżki cukru l 50 g wiórków kokosowych, 6 łyżeczek żelatyny , 250 g maślanki, 250 g mleka skondensowanego, 300 ml soku brzoskwiniowego , 3 brzoskwinie, 300 g greckiego jogurtu, olej do posmarowania tortownicy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 listopada 2016 (14:00)

    Składniki na 20 porcji na biszkopt: 7 jajek, 20 dag cukru, 25 dag mąki pszennej, 10 dag mąki ziemniaczanej, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia. Na krem: 38 dag miękkiego masła, 1 i ½ puszki ananasów, 3 budynie śmietankowe. Na bezę: 5 białek, 20 dag cukru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 20 porcji: Biszkopt: 3 jajka • 4 łyżki cukru • łyżeczka cukru wanil. • 4 łyżki mąki • 1 łyżka mąki ziemn. • 0,5 ł. proszku do pieczenia. Mus jabłkowy: 2 szklanki musu z jabłek • 3 budynie waniliowe • 750 ml wody • 4 łyżki cukru • 3 łyżki soku z cytryny. Masa ze śmietaną: 400 ml śmietany kremówki • 400 g gęstego jogurtu • 2 łyżki soku z cytryny • 3 łyżeczki cukru waniliowego • 3 łyżki cukru pudru • 2 galaretki cytrynowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (11:05)

    Skład na 15 porcji: ● 100 g masła ● 150 g cukru pudru ● 100 g mąki ● opakowanie cukru waniliowego ● łyżeczka proszku do pieczenia ● żółtko ● 100 g mielonych migdałów ● 300 ml soku gruszkowego ● 700 g gruszek ● 250 ml białego wina ● budyń waniliowy ● 400 g śmietanki kremówki ● 120 ml ajerkoniaku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 listopada 2016 (13:05)

    Biszkopt • 6 jajek • 3/4 szklanki cukru • 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej • opcjonalnie skórka otarta z 1 cytryny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 26 października 2016 (15:00)

    Składniki na 16 porcji: 3 jajka, 22 dag cukru, 2 op. cukru waniliowego, szczypta soli, 8 dag mąki pszennej, 2 dag mąki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag mielonych migdałów, 8 dag płatków migdałowych, 2 łyżeczki żelatyny, 25 dag mielonego twarogu, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 25 dag śmietany kremówki, 2 duże słodkie jabłka, 4 śliwki węgierki, cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 26 października 2016 (13:05)

    25 dag migdałowych kruchych ciastek, 5 dag posiekanych migdałów, 15 dag masła, 6 łyżeczek żelatyny, 1 laska wanilii, 1 kg jogurtu naturalnego, 7 dag cukru, skórka otarta z 1 limonki, sok wyciśnięty z połowy limonki, 10 dag śmietany kremówki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0