Reklama
  • Piątek, 28 czerwca 2013 (13:34)

    Składniki na 20 porcji: Korpus: 6 jajek, 1 cukier wanilinowy, 160 g drobnego cukru, 200 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietany kremówki, 1 cukier wanilinowy, 80 g cukru pudru 400 g kwaśnej śmietany, 20 g żelatyny w proszku, 100 ml soku z winogron, 300 g winogron, Wykończenie: cukier puder do posypania. winogrona do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 28 czerwca 2013 (13:32)

    Składniki na 12 porcji: 4 jajka, 20 dag drobnego cukru, 20 dag mąki półgrubej, szczypta soli, 4 pomarańcze, 40 dag tłustego twarogu, 3 torebki cukru waniliowego, łyżeczka skórki pomarańczowej, 4 łyżki soku z pomarańczy, 10 dag tartej czekolady, mięta do dekoracji, tłuszcz i mąka do formy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 28 czerwca 2013 (13:32)

    Składniki na 16 porcji: 5 jajek, 12 dag drobnego cukru (1/2 szklanki), 1 cukier wanilinowy, 20 dag mąki (1 szklanka i 3 płaskie łyżki), 2 dag kakao (4 łyżki), 6 dag czekolady. Na krem i do dekoracji: 40 dag truskawek, 2 dag drobnego cukru (4 łyżeczki), 1 łyżka kakao, 1 litr śmietanki kremówki, 6 dag prażonych płatków migdałowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 28 czerwca 2013 (13:30)

    Składniki na 12 porcji: 10 jajek, 15 dag masła, 15 dag czekolady, 1 łyżka proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do formy, po 15 dag drobnego cukru oraz mąki Na krem: 30 dag rabarbaru, 200 ml wody, 10 dag drobnego cukru, 50 ml syro pu malinowego, 1 budyń waniliowy Na krem II: po 15 dag masła i cukru pudru, mleko Do dekoracji: 15 dag polewy czekoladowej, 5 dag wiórków kokosowych, 150 ml śmietanki kremówki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 28 czerwca 2013 (13:29)

    Składniki na 12 porcji: 25 dag bułki tartej, 5-6 łyżek owoców kandyzowanych, 5 łyżek rodzynek, łyżeczka skórki z cytryny, 50 ml likieru owocowego, 7 jajek, 15 dag cukru, 5 łyżek masła, sól, tłuszcz i mąka poznańska do wysypania formy. Do dekoracji: 1,5 szklanki śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 2 kiwi, 15 dag ananasa (świeżego lub z puszki), 2 łyżki rodzynek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 28 czerwca 2013 (13:28)

    Przygotowanie: Składniki na 16 porcji: 5 jajek, 12 dag cukru, cukier waniliowy, 12 dag pszennej mąki, 8 łyżek mąki ziemniaczanej, 4 łyżki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia, 50 ml oleju. Krem: 50 dag mascarpone, 2 cukry waniliowe, 3 łyżki cukru pudru, pomarańcza, śmietana kremówka. Wykończenie: kremówka, 20 dag truskawek, jasna galaretka. Jajka wbij do miski. Dodaj oba rodzaje cukru i ubij pianę. Przesiej obie mąki do miski. Dodaj kakao i proszek do pieczenia. Zamieszaj i ubijając dodawaj

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 28 czerwca 2013 (13:25)

    Przygotowanie: Oddziel żółtka od białek. Tłuszcz utrzyj, dodaj 12 dag cukru i torebkę cukru waniliowego. Stopniowo dodawaj żółtka. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do kremu z żółtek. Wlej mleko i wymieszaj. Ciasto rozsmaruj w tortownicy i piecz 30 minut w temperaturze 175° C. Schłodź, przekrój w poprzek. Górny płat pokrój na 12 równych części i rozłóż na blasze. Białka ubij z 20 dag cukru pudru, napełnij pianą szprycę i wyciśnij na kawałki ciasta. Zapiecz. Żelatynę namocz

    Czytaj więcej Komentarzy:0