Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki: po 20 dag masła i cukru, 1 op. cukru waniliowego, 4 jajka, 25 dag mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2-3 łyżki kakao, 60 dag śmietany kremówki, 30 dag białej czekolady, 6 łyżek wiśniówki, 1 szkl. wiśni z kompotu, grubo posiekana gorzka czekolada, 1/2 op. galaretki wiśniowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 stycznia (13:05)

    Składniki na 10 porcji: Na blaty: 5 białek, 25 dag cukru, 1 łyżeczka soku z cytryny, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Ponadto: po 1 opakowaniu budyniu migdałowego i waniliowego, 5 łyżek cukru, 650 ml mleka, 30 dag miękkiego masła, 3 łyżki kakao, 2 łyżki płatków migdałowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 stycznia (13:05)

    Składniki na 10-12 porcji: Na spód: 20 dag herbatników kakaowych, 6 dag roztopionego masła. Ponadto: 20 dag malin (mogą być mrożone), 10 dag gorzkiej czekolady, 10 łyżeczek żelatyny, 50 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), 50 dag śmietanki kremówki 30 proc., 15 dag cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 stycznia (13:05)

    Składniki na 10-12 porcji: Na masę serową: 40 dag serka mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 4-5 łyżek cukru pudru, 3 łyżeczki żelatyny, 50 ml mleka. Ponadto: 20 dag podłużnych biszkoptów, 10 okrągłych biszkoptów, 30 dag wiśni (np. z kompotu), 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1 opakowanie śmietan-fixu, 2-3 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka kakao.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (15:00)

    Składniki na 10-12 porcji: Na ptysie: 250 ml wody, 2 dag masła, 1 szklanka mąki pszennej, 4 jajka. Na krem budyniowy: 300 ml mleka, 1 opak. budyniu waniliowego, 20 dag śmietanki kremówki 30 proc., 1/3 szklanki cukru, 5 dag miękkiego masła. Ponadto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 dag masła, 10 dag cukru, 100 ml śmietanki kremówki 30 proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (08:05)

    Składniki: 230 g mąki, po 75 g masła i cukru pudru, 4 jajka, 175 g cukru, 25 g mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia, płatki migdałowe, dżem morelowy (150 g) + 1 łyżka, 150 g winogron, łyżka żelatyny, 700 g kremówki, 500 g mascarpone, 2 cukry waniliowe, 1 śmietan -fix, 300 g masy z marcepana.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Składniki na 10 porcji: Ciasto: 6 jajek • 3 łyżki drobnego cukru • 3,5 łyżki mąki tortowej • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia • pół filiżanki naparu z herbaty • łyżeczka soku z cytryny Krem: 450 ml mleka • 2 paczki budyniu • 20 dag masła • 30 dag dyni • 3 łyżki cukru • płatki migdałów • owoce i czekolada do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 stycznia (11:05)

    Skład na 12 porcji: ● 150 g mąki ● 200 g cukru ● 2 torebki cukru waniliowego ● 50 ml śmietany ● 75 g masła ● 500 g twarogu ● 3 jaja ● 30 g kaszy manny ● cytryna ● 700 g wiśni w syropie ● opakowanie galaretki wiśniowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 stycznia (15:05)

    Składniki na 8 porcji: 1/2 kg mrożonych malin, 4 jajka, 125 g masła, szczypta soli, 3 torebki cukru waniliowego, 325 g cukru, 150 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżek mleka, płatki migdałowe, zagęstnik, np. śmietan-fix, 400 g kremówki, 250 g kwaśnej śmietany, 2 łyżki cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (15:05)

    Składniki na 10 porcji na ciasto: 30 dag mąki pszennej, 15 dag twarogu, 10 dag cukru, 1 łyżka cukru wanilinowego, 1 żółtko, 6 łyżek mleka, 6 łyżek oleju, 1 małe opakowanie proszku do pieczenia. Na nadzienie: po 5 dag migdałów, orzechów włoskich i laskowych, 10 dag masy marcepanowej, 40 dag jabłek, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki cukru. Ponadto: 1 żółtko, 1 łyżka śmietanki kremówki 30 proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0