Reklama
  • Wtorek, 21 lutego (13:05)

    Składniki na 10 porcji. Biszkopt: 3/4 szklanki mąki pszennej • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej • 3/4 szklanki cukru • 4 jajka • 3/4 szklanki słabej herbaty. Krem: brzoskwinie z puszki • 25 dag śmietany 30 proc. • 30 dag serka mascarpone • 2 łyżki cukru pudru z wanilią. Dekoracja: 40 dag masy marcepanowej • 12 dag cukru pudru • 3 cukrowe mikołaje • 2 cukrowe choinki • migdały w słupkach.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 2 ciemne blaty tortowe, 1/2 szkl. słodkiego naparu kawy, olejek migdałowy, 1 op. kremu czekoladowego, 200 ml kremówki 36 proc., 1 op. polewy czekoladowej, 1 słoiczek wiśni w konfiturze, wiśnie kandyzowane, wiórki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 15 lutego (15:00)

    Składniki na 10-12 porcji: Na makaroniki: 3 białka, 130 g mielonych migdałów, 210 g cukru pudru, 30 g cukru, czerwony barwnik spożywczy. Na biszkopt: ¾ szklanki cukru, ¾ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki mąki ziemniaczanej, 5 jajek. Na krem: 500 ml zmiksowanych malin, 500 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki cukru pudru, 2 galaretki malinowe, 2 czubate łyżeczki żelatyny. Ponadto: 400 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2-3 łyżki cukru pudru, 2 opakowania śmietan-fixu, maliny do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 15 lutego (08:00)

    Składniki na 8 porcji: 4 duże marchewki, 100 g orzechów włoskich, 3 jajka, 70 g drobnego cukru, 200 g mąki, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 ml oleju, puszka brzoskwiń w zalewie , 1/2 kg serka mascarpone, 250 g miękkiego twarogu, 120 g cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 lutego (14:05)

    Składniki na 10 porcji: Spód: 30 dag mąki pszennej • 20 dag masła • 2 żółtka • 3 dag kakao • 5 dag cukru pudru Krem: 25 dag serka mascarpone • 300 ml śmietany 36 proc. • 15 dag białej czekolady • 40 dag masy kajmakowej Krem: 25 dag serka mascarpone • 4 banany

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    SKŁADNIKI NA 10 PORCJI: Blaty: 1 puszka białej fasoli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 10 dag śmietany 18 proc., 2 łyżki kakao, 10 dag cukru pudru. Krem: 3/5 kostki do pieczenia (15 dag), 1/4 szkl. mleka, 1/4 szkl. cukru, 1 szkl. mleka w proszku, 10 dag kremowego twarożku. Dodatkowo: 10 dag kwaśnego dżemu lub marmolady, winogrona do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    Składniki na 6 porcji: 1 opakowanie budyniu waniliowego, 620 ml mleka, 3 łyżki + 10 dag cukru, 15 dag masła, 20 dag mąki pszennej, 4 jajka, szczypta soli, 25 dag śmietany kremówki, 3 łyżeczki żelatyny, 1 puszka mandarynek (ok. 315 ml), 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 5 dag płatków migdałowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 lutego (13:05)

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej, po 3/4 szklanki mleka i drobnego cukru, 2 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, 4 łyżki ciemnego kakao, po 1 łyżce cukru waniliowego i mąki ziemniaczanej, 1/4 szklanki oleju, 1 i 1/2 szklanki wiśni z kompotu, masło i bułka tarta do formy. Krem: 1/2 l mleka, 4 łyżki cukru, po 1 łyżce mąki ziemniaczanej i pszennej, 3 żółtka, 1 kieliszek likieru amaretto, 5 dag masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 31 stycznia (13:00)

    Składniki: 10 dag masła, 25 dag cukru, 1 żółtko, 17 dag mąki, 75 dag śliwek, 1 cytryna, 50 dag mielonego, półtłustego twarogu, 50 dag serka mascarpone, 4 jajka, 1 opakowanie budyniu waniliowego (na 500 ml mleka), listki melisy cytrynowej do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Biszkopt: 18 dag mąki pszennej, 6 jajek, 20 dag cukru, 5 dag mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Przełożenie: 25 dag konfitury pomarańczowej, 1 pomarańcza, 40 dag śmietany kremówki, 20 dag mascarpone, 1 czubata łyżeczka żelatyny, 2 op. cukru waniliowego, 1 op. zagęstnika typu śmietan-fix. Na poncz: 6 łyżek rumu, 100 ml soku z pomarańczy. Do dekoracji: 30 dag marcepana, 10 dag płatków migdałowych, złote cukrowe perełki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0