Reklama
  • Środa, 1 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji: 6 jajek, sól, 150 g cukru, 170 g mąki, łyżeczka mąki ziemniaczanej.  Kremy:  200 ml soku z cytryny, 2 łyżki cukru, łyżeczka mąki ziemniaczanej, 6 arkuszy żelatyny, laska wanilii, 250 ml śmietany 30%,  100 g cukru pudru, 1 kg chudego twarogu,  łyżeczka skórki z cytryny, 2 białka, łyżka pudru, 100 g płatków migdałowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (13:00)

    200 ml mocnego naparu kawy, 4 dag brązowego cukru, 16 podłużnych biszkoptów, 4 jajka, 7,5 dag białego cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 15 dag serka mascarpone, 30 dag śmietany kremówki, 1-1,5 łyżeczki kakao, 2,5 dag gorzkiej czekolady, cukierki groszki w kształcie ziarenek kawy do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (13:00)

    6 jajek, sól, 1 torebka cukru wanilinowego, 25 dag cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 limonki, 40 dag śmietany kremówki, 20 dag mielonego twarogu, 40 dag mrożonych jagód, 3 gałązki mięty.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (10:05)

    Składniki na 12 porcji: 2 jajka, 1 torebka cukru waniliowego, 320 g cukru, 20 g mąki ziemniaczanej, 30 g mąki pszennej, 1 świeży duży ananas (ok. 1 kg), 60 g wiórków kokosowych, 1 puszka kremu kokosowego (ok. 400 g) , 200 g śmietany kremówki, 40 g dużych płatków kokosowych

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (09:05)

    Składniki a 10 porcji: Spód: 5 jajek,150 g cukru, 1 torebka cukru waniliowego, 1 łyżeczka startej skórki cytryny, 1/2 łyżeczki siekanego świeżego rozmarynu, 200 g mąki, 50 g migdałów. Wykończenie: 250 ml śmietany kremówki 30%, 150 g cukru pudru, 250 g mielonego twarogu, 50 ml likieru (wiśniówka), 50 ml soku z granatów, 4 gałązki świeżego rozmarynu,1 granat

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (13:00)

    Składniki na 10 porcji. Biszkopt: ● 6 jaj ● cukier wanilinowy ● 6 łyżek cukru ● 6 łyżek mąki tortowej ● łyżka mąki ziemniaczanej. Masa: ● kostka naturalnego masła ● 3 jajka ● galaretka agrestowa ● 4 banany. Pianka: ● 3 białka ● pół szklanki cukru pudru ● galaretka wiśniowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (08:00)

    Spód: 5 dag gorzkiej czekolady, 5 dag masła, 5 dag cukru, 7 dag mąki, 1 łyżeczka kakao, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 jajka, 5 dag mielonych migdałów, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Musy: 750 ml śmietany kremówki, 3 łyżki żelatyny, 15 dag gorzkiej czekolady, 50 ml mocnego naparu kawy, 50 ml likieru kokosowego. Dekoracja: owoce, pralinki, wiórki czekoladowe i polewa czekoladowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 27 lutego (09:05)

    Składniki: 300 g zmielonych drobno orzechów włoskich ● 300 g cukru pudru ● 2 opakowania cukru waniliowego ● 12 jajek ● 3 łyżki bułki tartej ●3 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa kawowa: ● 200 g cukru ● 4 żółtka ● kopiasta łyżka mąki pszennej ● szklanka mocnej zaparzonej kawy ●300 g masła ● kieliszek spirytusu ● syrop czekoladowy ● dowolna dekoracja .

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 lutego (08:00)

    Składniki na 10 porcji: 250 g masła, 250 g + 2 łyżki cukru, 5 jajek, 2 łyżki rumu, szczypta soli, rdzeń zeskrobany z 1 laski wanilii, szczypta gałki muszkatołowej, 200 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, 200 g śmietany kremówki, 750 g mielonego twarogu, łyżeczka soku z cytryny, 3 łyżki żelatyny, 300 g suszonej żurawiny (wcześniej namoczonej w soku wiśniowym).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (15:00)

    Składniki: 6 żółtek, 2 jajka, 6 łyżek cukru, 500 g czekolady mlecznej, 400 ml śmietanki 30-36%, 1 opakowanie biszkoptów, 200 g konfitury z czarnej porzeczki do posmarowania biszkoptu, 1 puszka gruszek w syropie, 1 opakowanie pianek ptasiego mleczka waniliowe 380 g.

    Czytaj więcej Komentarzy:0