Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Składniki na 10 porcji. Ciasto: 15 dag mąki pszennej tortowej • 3 jajka • 10 dag cukru • 10 dag gorzkiej czekolady • 15 dag masła • szczypta soli • 1/2 łyżeczki sody • waflowe kulki z jasnym kremem, np. Rafaello. Wierzch: 200 ml śmietany • łyżka cukru pudru • kruche ciastka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (08:05)

    Blaty: 30 dag mąki pszennej, 15 dag mielonych orzechów włoskich, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 15 dag cukru, 25 dag masła, tłuszcz do tortownicy. Przełożenie: 15 dag posiekanych orzechów włoskich, 1 litr tłustego mleka, 4 żółtka, 20 dag cukru, 25 dag masła, 20 dag mąki krupczatki, 70 ml rumu albo koniaku, 250 ml śmietany kremówki, 1 op. cukru waniliowego, 25 dag konfitury malinowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 marca (08:05)

    Składniki na 10 porcji. Biszkopt: 6 jajek • 3/4 szklanki cukru • szklanka mąki • 2 łyżki mąki ziemniacz. • 2 łyżeczki proszku do piecz. • 3 łyżki kakao. Krem: 50 dag śmietany kremówki • 20 dag czekolady gorzkiej 10 dag czekolady mlecznej • 1-2 łyżki cukru pudru 25 dag masła • szklanka naparu z herbaty • konfitura wiśniowa • 10 dag białej czekolady • czekoladowe motylki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 marca (08:05)

    Składniki na 10 porcji. Ciasto: 6 jajek • szklanka orzechów laskowych • szklanka mąki pszennej • 1 i 1/4 szklanki cukru • łyżeczka kakao • 1/4 szklanki wody • szczypta soli. Krem: 75 dag serka mascarpone • 250 ml śmietany • 7,5 dag cukru pudru • 2 łyżeczki kakao. Dekoracja: łyżeczka kakao • 12 dag kulek czekoladowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Składniki na 10 porcji: ciasto: 4 jajka, 100 g mąki pszennej, 100 g cukru pudru, szczypta soli, łyżka kakao, poncz: łyżka kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki likieru kawowego, krem: 150 g śmietanki 30%, 250 g mascarpone, 3-4 łyżeczki cappuccino w proszku, tabliczka mlecznej czekolady (100 g), wierzch: 500 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru oraz: ziarenka kawy do ozdoby.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (08:00)

    Składniki na 10 porcji na bezę: 6 białek, 250 g cukru pudru, 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka octu, szczypta soli. Ponadto: 250 g serka mascarpone, 200 g śmietanki kremówki 30 proc., 4 łyżki cukru pudru, ½ szklanki czarnej porzeczki, 2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2 marakuje

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (08:00)

    Składniki na 10 porcji na biszkopt: 6 jajek, 120 g cukru,120 g mąki pszennej, 30 g roztopionego masła. Na krem: 300 g masła, 150 g cukru pudru, 5 łyżek kakao, 160 g roztopionej gorzkiej czekolady, aromat rumowy. Ponadto: 150 g cukru, 2 łyżki wody, posiekane orzechy laskowe

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (08:00)

    Składniki na 12 porcji na ciasto: 2 i ½ szklanki mąki pszennej, 1 czubata szklanka cukru, 1 łyżka kakao, ½  łyżeczki soli, 2 jajka, 1 i ½ szklanki oleju słonecznikowego, 1 szklanka maślanki, 60 ml czerwonego barwnika w płynie, 1 łyżka octu winnego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej. Ponadto: 350 g twarogu sernikowego (zmielonego), 4 łyżki cukru, 350 g truskawek, 3 łyżeczki żelatyny, 400 ml śmietanki kremówki, 2-3 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie śmietan-fixu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (08:00)

    Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 150 g miękkiego masła, 150 g roztopionej gorzkiej czekolady, 6 jajek, 150 g cukru, 150 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Ponadto: 500 g wiśni, ½ szklanki cukru, ½ szklanki wody, 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 100 ml wiśniówki, 1 l śmietanki kremówki 30 proc., 6 łyżeczek cukru wanilinowego, dżem wiśniowy, 2-3 kostki ciemnej czekolady

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Biszkopt: 6 jajek • szkl. cukru • szkl. mąki • łyżeczka proszku do pieczenia. Krem budyniowy: budyń śmietankowy lub waniliowy • 420 ml mleka • 3 łyżki cukru • 20 dag masła • laska wanilii. Mus czekoladowy: 200 g czekolady deserowej • 2 łyżki brandy • 4 łyżki wody mineralnej • 30 g masła • 3 jajka • 55 g cukru • 150 ml śmietanki kremówki • wiśnie z alkoholu • migdały w słupkach.

    Czytaj więcej Komentarzy:0